středa, srpna 22, 2007

Par postrehu

Zdravim vsechny z Colorada. Vcera odpoledne jsme dorazili do Steamboat Springs. Bohuzel je to tak luxusni hotel, ze rychle pripojeni k internetu tu stoji 10 dolaru na den, a do toho nehodlam investovat. Zdarma je jen pomale a casove omezene pripojeni, takze obrazky zatim nebudou, jen rychla zprava pres email.
Scenerie, ktere jsme zhledli cestou z Denveru za posledni dva dny, se nejspis nedaji dobre vystihnout ani pomoci fotek, natoz slovne. Uz dva dny jsme nesestoupili nize nez 2000 m nad morem, ale neni to moc znat (krome ridciho vzduchu, hrozne chuti kafe :-) a paliciho slunce), zrejme je to tim, ze jsme o 10 stupnu jizneji nez doma. Colorado je neuveritelne rozlehla zeme a osidleni v oblastech, kterymi jsme projizdeli je velice ridke. Misty je jedinou znamkou civilizace kvalitni a siroka silnice, a clovek si pri pohledu do nekonecnych stepi predstavi snadno pasouci se stada bizonu (ktere uz tu ovsem nejsou) a kocujici indiany (ti uz tu taky nejsou, ale rada lidi, ktere jsme potkali, ma typicky indianske rysy).
Lide jsou tu strasne sympaticti, ale zrejme je to tim, ze jsme de facto na venkove. Az na par vyjimek je jim i docela dobre rozumet.
Vcera vecer jsme behem uvodni recepce k workshopu mohli z verandy pozorovat peknou show, kterou se nam nepodarilo videt ani v Upici - preletavajici ISS a zhruba 20 stupnu za ni, po stejne draze, jiz odpojeny raketoplan Endeavour.
Na zaver bych mohl mozna zminit posledni vec, ktera me tu zaujala - a to jsou zenske :-). Prakticky kazdy den tu clovek potka, at uz na ulici, v hotelu, nebo supermarketu, holky, ktere jako by z oka vypadli vsem tem idolum, ktere zna clovek z bulvaru a z filmu. Tim nechci rict, ze by se stejnym zpusobem licily, oblekaly, nebo cesaly, ale proste tak vypadaji postavou a v obliceji. Amerika se podobnymi typy ocividne jen hemzi, a z onech idolu jsou idoly nikoliv proto, jak vypadaji, ale proste protoze jsou slavne.

Žádné komentáře: