neděle, srpna 26, 2007

Colorado - cesta domů

V sobotu ráno jsme vyrazili po U.S. Highway 70 do 200 mil vzdáleného Denveru. Celkem jsme za ten týden tady najeli téměř přesně tisíc mil. V Denveru vše proběhlo hladce - průjezd městem (projížděli jsme pár mil od centra, což bylo jediné místo, kde byly vidět nějaké mrakodrapy, jinak je Denver obrovská vesnice z plochých baráčků, takže mnohdy ani nebylo poznat, že projíždíme velkoměstem) i vracení auta v půjčovně (v předním skle byla prasklina, které jsme si bohužel všimli před týdnem až po odjezdu z Denveru, a měli jsme teď obavy, zda s tím nebudou problémy).

A v 17:25 odlétáme Airbusem do Frankfurtu. Sedím tentokrát u okénka, ale letíme trochu jižněji než cestou do Ameriky, takže Grónsko i Island jsme minuli, navíc tou dobou byla stejně tma.




Cesta do Denveru










Západ Slunce nad Kanadou



Křídlo ozářené levým pozičním blikajícím světlem a Velký vůz



Námraza na okénku (zvenku :-)



Východ Slunce. Na první pohled to zní prapodivně, že lze během jednoho letu vidět ze stejného okna západ i východ Slunce, je ale třeba si uvědomit, že letadlo letí zhruba po nejkratší spojnici mezi USA a Evropou, a tato spojnice vede přes severní Atlantik. Na začátku cesty tedy letadlo míří zhruba na sever, a levé okénko je obrácené na západ, na konci cesty pak letadlo míří zhruba na jih, a levé okénko je orientované na východ.



Moře!



Pobřeží severního Irska

Žádné komentáře: