čtvrtek, března 01, 2007

Co mě čeká o víkendu

V sobotu ráno se vydáme se známým na cestu Tábor-Blaník-Ondřejov jedním zátahem. Narozdíl od všech mých předchozích výletů, kdy jsem chodil po cestách (a to ještě obvykle značených), bude tento po azimutu. Půjdeme rovně, přes pastvniny a přes pole, jen lesům se budeme vyhýbat.

Startovat bychom měli o půl deváté z Chotovin, do cíle dorazíme někdy v neděli, ale jestli to bude o půlnoci, ráno, nebo v poledne, je zatím bez odpovědi. Vzdušnou čarou má trasa 54 km, ve skutečnosti to bude zřejmě více. Uvidíme.

Termín nebyl zvolen náhodně - na přelomu víkendu je Měsíc v úplňku, a proto nám na noční část cesty bude svítit intenzivně, a po celou noc. Jediné přerušení bude úplné zatmění Měsíce. Pokud se vyjasní, bude to alespoň zajímavé zpestření.

Rizika cesty:

  • - otevřené plochy volného moře v důsledku silného slapového vzdutí při úplňku (rozuměj strašné bláto po deštivém týdnu, takže si beru své návleky proti sněhu, které budou tentokrát plnit jinou funkci)
  • - lední medvědi (rozuměj berani bránící svá stáda ovcí. Jednou už jsem tu poblíž útok berana zažil, a kdyby neměl na krku zvonec, který mě upozornil na blížící se nebezpečí, asi bych nestačil prchnout. Možná by použití zvonců vyřešilo všechny problémy s ledními medvědy v Arktidě... :-) )



1 komentář:

JaUran řekl(a)...

Hmm...tak to preju spravny vitr do plachet!Btw. napadite vykresleni rizikovych faktoru, rekl bych ale, ze v realu to bude mnohem barvitejsi - pozor na hnede hromady hnoje a zanechavani krvavych stop na snehu - smecky toulavych vlkodlaku si vas pak najdou jeste mnohem rychleji! Toz good luck, CiaoJ:)
P.S.>Pridal jsem taky hromadu fotek do galerie, coz by Te mohlo zajimat...napr.prenocovani skoro ve 4000m n.m. ve vlastnorucne vyhrabane snehove jeskyni;)