sobota, března 24, 2007

Pozdrav z Ukrajiny

Dnes jsem si udělal v rámci tréninku na příští víkend, kdy se chystáme za svitu měsíce s partou lidí na noční výlet na Sněžku, výlet z Vlašimi do Ondřejova po azimutu. Trasa byla zhruba stejná jako druhá etapa Expedice Tábor-Blaník-Ondřejov, jen jsem to chtěl tentokrát vidět za světla. Celou cestu bohužel pršelo. Ani jsem neměl v úmyslu se o tomto tuctovém výletu zmiňovat, kdyby...

Už vůbec nevím kde a kdy se mi to stalo, ale uprostřed toho deště v jednu chvíli přišel poryv větru, a já měl najednou oči plné nějakého sajrajtu. Nevěřil jsem jim (těm očím) - všude mokro, tak kde se najednou vzalo ve vzduchu tolik prachu. Na příhodu jsem stihl zapomenout dřív, než jsem se vrátil, takže ani ta by sama o sobě mou zmínku o ní nevyvolala. Po návratu jsem ale zasedl na chvíli k emailům, a mezi nimi našel zprávu našeho PR pracovníka: na ústav volal jakýsi pán, že má auto pokryté nějakým divným práškem. A v emailu se hned nachází i vysvětlení v podobě odkazu na stránky ČHMÚ (text a obrázky úplně dole) - do střední Evropy dnes vítr přivál prach až z Ukrajiny. A jako perličku na závěr jsem ještě otevřel IAN, a tam čtu v bleskovce v pravém sloupci, že "V Brně prší zvláštní směs vody a jemného prachu." :-)

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

A nahlásils? :)

Anonymní řekl(a)...

Co jsem měl kam hlásit? :-)

Anonymní řekl(a)...

Zalovat se nesmi, nahlasit se musi :-)
Ale ctu si tady, ze to mozna bylo z Lybie. Tak pozdrav od tovariscu nebo od KAddafiho? :-)
Mima.

Anonymní řekl(a)...

"Prosíme čtenáře, aby nám případný výskyt ohlasili na mail pozorování(zavináč)IAN.cz."

Anonymní řekl(a)...

No jo, mne pak doslo, cos asi myslela. Totiz kdyz jsem psal tenhle prispevek, tak na IAN jeste ten clanek nebyl, jen ta bleskovka.

Anonymní řekl(a)...

Ale mají tam pěkný fotky. Jinak v okolí naší fakulty je to dnes samý pozdrav patrně z Běloruska (podle barvy). :-)

Anonymní řekl(a)...

No ja mel auto taky pokryty tim sajrajtem a jeste jsem dostal sprdana, ze to nemam umyty :-).

Anonymní řekl(a)...

No ale ne ode me??? Protoze to bys kecal.

Anonymní řekl(a)...

Jezis, kdy ja se to naucim pouzivat. Ten minulej jsem byla taky ja. M: